Handzender

Deze digitale radiografische bediening met dynamische codes kan toegepast worden bij drukknop bediende installaties die op afstand geopend en gesloten moeten kunnen worden. Bij een halfautomatische installatie wordt deze radiografische bediening toegepast om de afsluiting mee te openen, het sluiten geschiedt automatisch.

Het voordeel van de toepassing van de radiografische bediening is dat er geen extra ruimte nodig is voor het plaatsen van een kaartlezer, waardoor het parkeerterrein optimaal benut kan worden.

De ontvanger kan 128 codes opslaan en is uitbreidbaar met extra geheugen modules. Iedere zender dient aangemeld te worden op de ontvanger, waardoor commando’s van vreemde handzenders niet geaccepteerd kunnen worden, hierbij wordt als extra veiligheid bij elk gebruik van de handzender een dynamische code meegezonden, die volgens een algoritme steeds verandert en als zodanig door de ontvanger herkend wordt.

De ontvanger en handzenders kunnen maximaal met 4 kanalen uitgevoerd worden. Zowel in 434 MHz als 868 MHz. Beheer van handzenders op de PC is mogelijk met specifiek voor dit doel ontwikkelde software.