Intercom

Intercom installatie

De standaard toegepaste intercom installatie omvat een buitenpost met RVS front met oproepknop en tekstvenster, waarop de (bedrijfs-) naam kan worden aangegeven.

Het hart van de installatie is de voeding met versterker, die doorgaans direct nabij de buitenpost wordt aangebracht. Als binnen toestel wordt een basisunit met de bedieningstoetsen toegepast, deze unit kan aan de wand gemonteerd worden, maar ook voorzien worden van een grondplaat, waardoor deze als tafeltoestel te gebruiken is. Daar deze intercom gebruik maakt van een bus systeem, is deze op eenvoudige wijze uit te breiden, waarbij er per extra binnenpost uitsluitend een bij het systeem behorende oproepknop bijgeplaatst dient te worden. De communicatie tussen de buitenpost en de binnenposten geschiedt door middel van een signaalkabel met 2 aders (bus).

IP Intercom

Bij de afsluiting komt een vandaalbestendige luidspreker die tevens als microfoon dienst kan doen. Deze is spatwaterdicht en heeft geen last van warmte of koude binnen de weergrenzen in Nederland. De luidspreker wordt verbonden met een IP intercom unit welke wordt aangesloten op het IP netwerk. Bij de ontvanger (portier) komt een desktop model kastje dat op een oproep reageert, tevens is het mogelijk om de oproep direct op een PC binnen te laten komen met de intercom software. De portier kan de poort openen middels een knopje op het kastje of door dit op de PC in te geven. Het is mogelijk om via het IP netwerk meerdere computers aan te sluiten, waardoor bijvoorbeeld ook een nachtportier op een andere locatie de intercom en poort kan bedienen.