Kentekenherkenning

Het geven van toegang kan niet alleen persoonsgebonden zijn maar ook voertuiggebonden. Gedacht kan worden aan bijvoorbeeld het weigeren van vervuilende vrachtwagens in een binnenstad, het toegang verlenen van bussen, taxi’s en dergelijke.Tevens kan bij parkeergarages toegang verleend worden op kenteken. Hiermee vervalt de aanschaf en het beheer van kaarten, handzenders en andere hardware.De kentekenherkenning camera kan kentekens herkennen van zowel de voorzijde als de achterzijde, van vele landen. Door de zeer ver doorontwikkelde technologie kan de camera maar liefst 15 kentekens per seconde herkennen op een afstand van 22 meter.

De ethernet interface en de webserver functionaliteit maken het mogelijk om op afstand het beheer uit te voeren met de bijgeleverde software. De camera kan geconfigureerd worden als zowel stand-alone als on-line modus.

Voor een uitgebreide en veilige toegangscontrole kan ook gekozen worden van een combinatie met bijvoorbeeld een pasjes systeem, waardoor een voertuig alleen toegang heeft wanneer het bestuurd wordt door een geautoriseerd persoon.

De camera weegt slechts 7 kg, kan gemonteerd worden aan de wand of op een paal. De waterdichtheid is IP 66.