Parkeergarage Hellevoetsluis

Begin Oktober heeft Thole in Hellevoetsluis twee gloednieuwe TholeGates geplaatst. Zowel bij de in- als bij de uirit van de parkeergarage van dit woningcomplex staan nu twee nieuwe TholeGates.

Werkzaamheden
Voordat de TholeGates geplaatst konden worden zijn eerst de twee oude speedgates verwijderd. Na het verwijderen van de twee oude speedgates hebben de monteurs de fundatie gestort inclusief de ankers voor de nieuwe TholeGates. Vervolgens worden de 2 kolommen op de ankers geplaatst en waterpas afgesteld. Als de kolommen geplaatst zijn worden de hekdelen gemonteerd om vervolgens de installatie in bedrijf te kunnen stellen.

Functionaliteit
De installatie kan volledig naar wens worden afgesteld door de eigen geschreven software van Thole. Hiermee wordt de snelheid geregeld en kan er bijvoorbeeld een smooth start/stop in worden geprogrammeerd om slijtage te minimaliseren. Verder is de software zo ingesteld dat de fotocellen in de kolom ervoor zorgen dat personen of objecten gedetecteerd worden tussen de kolommen. De zwarte kop en voetlijsten zorgen ervoor dat het hek direct uitschakelt wanneer iemand hiermee in aanraking komt.

Als de bewoners naar binnen willen, kunnen ze door middel van een handzender de TholeGate van de inrit openen. Wanneer de bewoners de parkeergarage uit willen, opent de TholeGate bij de uitrit automatisch doordat de auto gedetecteerd wordt door de detectielus die verwerkt is in de bestrating.